دندانهای طبیعی انتهای ریشه هایشان به فک میرسد. به همین دلیل مقاومند و در صورتی که از آنها به خوبی مراقبت شود حتی تا آخر عمر هم میتوانند بینقص و سالم بمانند. اگر برای ایمپلنت دندان(درون کاشت دندان) هم به یک متخصص کاشت دندان با سابقه درخشان مراجعه کنید، مطمئنا به نتیجه رضایتبخشی خواهید رسید.
در چه مواقعی می توان برای ایمپلنت دندان اقدام کرد؟
- استخوان فک سالم و بدون بیماری باشد.
- بافت دهان سالم و بدون بیمالری باشد.
- یک یا چند دندان را از دست داده باشید.
- دچار عفونت و آبسه لثه نشده باشید.
مهارت های لازم برای پزشک متخصص ایمپلنت
شخص جراح ایمپلنت دندان کسی نیست که فقط آخرین مرحله از کاشت دندان را انجام دهد. بلکه این شخص باید در کار خود در سه مرحله مهم مهارت لازم را داشته باشد. این سه مرحله شامل موارد زیر است:
- انجام معاینات فک و دندان قبل از جراحی ایمپلنت
- داشتن مهارت کافی در انجام کاشت دندان
- توانایی بررسی و برطرف کردن مشکلات مربوط به ایمپلنت
طبق نظر پزشکان متخصص ایمپلنت در تهران، در صورتی که کاشت دندان را برعهده بگیرند، با مشکلاتی مثل آسیب به استخوان فک، و سایر دندانها و رگهای خونی روبرو نمیشود. ناتوانی برخی از جراحان در کاشت دندان باعث بروز برخی مشکلات جبرانناپذیری خواهد شد.
آسیب عصبی باعث بروز درد شدیدی در سایر دندانها، لثه و حتی چانه و لب ها هم میشود. احتمال اینکه مشکلات سینوسی هم در نتیجه کاشت نادرست دندان بوجود بیاید هم ممکن است. زمانی که جراح ایمپلنت در تهران پایههای ایمپلنت را در فک بالا قرار میدهد، باید به حفرههای سینوسی هم توجه داشته باشد و با احتیاط عمل کند. اگر جراح مهارت کافی را نداشته باشد، ممکن است حفرههای سینوسی بیرون زده شوند.
مهارت متخصص ایمپلنت دندان قبل از جراحی
همانطور که بالاتر گفته شد بخشی از مهارت متخصص ایمپلنت در تهران به قبل از کاشت دندان مربوط میشود.
بنابراین جراح می بایست مراحل زیر را به درستی و با مهارت برای بیمار خود انجام دهد:
- معاینه دهان و لثه بیمار
در روند جراحی ایمپلنت دندان سه ناحیه دهان ، استخوان و لثه بیمار درگیر است. طبق نظر بهترین متخصصان ایمپلنت در تهران می بایست قبل از هر چیز استخوان فک بیمار مورد معاینه قرار گیرد. در صورتی که فرد مبتلا به بیماری پوکی استخوان باشد، نمیتوان جراحی ایمپلنت را برای او انجام داد.
و به این دلیل که بافت استخوان فک ضعیف است و فشاری که از ناحیه دندان ایمپلنت به آن وارد میشود، باعث شکسته شدن این استخوان میشود، نمی توان این جراحی را انجام داد.
همچنین لثه بیمار هم باید مورد بررسی قرار گیرد. هرگونه علائم التهاب و عفونت و یا وجود آبسه درمان نشده در لثه باعث نا توانی بیماری در برابر انجام جراحی ایمپلنت می شود. در این صورت کنترل بیماری لثه امری ضروری است.
- بررسی سوابق پزشکی بیماران
وقتی صحبت از بهترین متخصص ایمپلنت در تهران میکنیم یعنی شخصی که حتی سوابق پزشکی بیماران هم مورد توجه او است. در واقع متخصص فک و صورت باید نوع داروهایی را که بیمار مصرف می کند و شرایط جسمی او را مورد بررسی قرار دهد. همکاری بیمار با جراح هم در این مواقع حائز اهمیت است.
- پیوند استخوان فک
انجام روش تشخیصی رادیولوژی توسط بیمار به جراح ایمپلت برای بررسی فک بیمار قبل از جراحی ایمپلنت بسیار کمک کننده است. بعد از بررسی در صورتی که استخوان به اندازه کافی باشد، جراحی بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد.
اما در صورتی که استخوان فک قبلا به هر دلیلی شکسته شده و برای نگه داشتن ایمپلنت کافی و مناسب نباشد، متخصص فک و صورت اقدام به پیوند استخوان میکند.
اصولا جراحان ایمپلنت دندان برای پیوند استخوان از دو روش زیر را مورد استفاده قرار می دهند:
- جراحی لیفت سینوس: برای درمان استخوان عمودی دندانهای آسیای فک بالایی
- افزایش ریج: ارتفاع و عرض استخوان فک توسط جراح افزایش می یابد
بعد از انجام پیوند استخوان، باید منتظر بهبودی کامل بیمار باشیم تا بعد از آن ایمپلنت دندان برای او انجام شود.
مدت زمان دوره نقاهت درمان
شما می توانید در صورت داشتن درد شدید، از مسکن هایی با دوز بالا مانند پاراستامول یا ایپوبروفن استفاده کنید.
ممکن است متخصص معالج شما برای کاهش خطرات عفونی آنتی بیوتیک و دهانشویه ضد عفونی کننده برای شما تجویز کند. ولی دلایل علمی زیادی برای این امر وجود ندارد.
بهتر است که طی چند ماه پس از انجام عمل به طور مکرر توسط دندانپزشک معالج خود معاینه شوید تا از نبود مشکل در طی دوران نقاهت خود اطمینان حاصل نمایید.
با توجه به شرایط دهان و دندانها و همچنین روش درمان دندانپزشک مدت زمان لازم برای بهبودی متفاوت است. در این مدت بهتر است که دستورالعمل های دندانپزشک خود را به طور منظم و دقیق انجام دهید.
بعد از تحویل پروتز های نهایی و ایمپلنت شما بعد از تحویل میتواند عملکرد مشابه دندانهای طبیعی شما را داشته باشند و و قادر خواهید بود به صورت عادی غذا بخورید.
در صورتی که ایمپلنت شما دچار آسیب دیدگی شد، احتمالا دندانپزشک شما می تواند آن را تعمیر کند و در غیر اینصورت پروتز تعویض خواهد شد.
مراحل ایمپلنت دندان:
- گرفتن عکس ایمپلنت و مراجعه به متخصص ایمپلنت
- بررسی وضعیت دهان و دندان شما و ارائه طرح درمان توسط پزشک
- جراحی ایمپلنت و قرار دادن فیکسچر در استخوان
- پس از جوش خوردن ایمپلنت مرحله قرار دادن هیلینگ است .
- اتصال اباتمنت و قالب گیری و ارسال به لابراتور
- قرار دادن روکش